Turneu de lansare a CD-ului Twenty Shades of Music

Ion Bogdan Ștefănescu-flaut / Costin Soare-chitară

Comunicat de presă

Miercuri, 27 septembrie, ora 19, în sala de concerte a Filarmonicii Banatul din Timişoara, are loc primul concert din turneul de lansare a CD-ului „Twenty Shades of Music”, ai cărui protagonişti sunt doi dintre cei mai apreciaţi și activi muzicieni români: flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi chitaristul Costin Soare. O propunere unică pentru piața muzicală din România, combinația sonoră perfectă de flaut și chitară aduce în prim plan exotismul, nuanţele subtile, emoţiile primare conținute în muzica Americii Latine şi a Balcanilor, de la Istoria tangoului de Astor Piazzolla la Dansurile româneşti de Bela Bartok, de la muzica populară braziliană la cea macedoneană. Twenty Shades of Music reprezintă o adevărată jubilație a muzicii, fiecare dintre cele 20 de dansuri fiind o explozie de melodie și ritm, de senzualitate și exuberanță.

Turneul continuă până în luna decembrie, cu concerte la Buzău (10 octombrie), Bucureşti (24 octombrie), Caracal (25 noiembrie),  Sibiu (28 noiembrie), şi se va încheia cu două concerte la Beijing (6 şi 8 decembrie), organizate sub egida Institutului Cultural Român.

 

Programul turneului

27 septembrie, ora 19 / Filarmonica Banatul, Timişoara

10 octombrie, ora 18 / Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, Buzău (intrarea liberă)

24 octombrie, ora 18/ Cercul Militar Naţional, Bucureşti, Sala „Eusebiu Ştefănescu” (intrarea pe bază de rezervare trimiţînd mail la: cultura@cmn.ro sau telefon la 0213138680/int. 135 sau 156)

25 noiembrie / Caracal, Teatrul Naţional

28 noiembrie, ora 19 / Filarmonica de Stat Sibiu (bilete la Casa de bilete a Filarmonicii)

6 decembrie / Facultatea de Pedagogie Muzicală, Beijing, China

8 decembrie / Conservatorul Central de Muzică, Beijing, China

(sub egida Institutului Cultural  Român din Beijing)

 

Organizatori: Asociaţia Culturală Kitharalogos, E-Media

Parteneri: Institutul Balassi-Institutul Maghiar de Cultură

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Clasic, Agenţia de Carte.ro

 

Ion Bogdan Ştefănescu şi Costin Soare au cântat pentru prima dată împreună în 2006, cu ocazia recitalului ce a comemorat 10 ani de la moartea compozitorului japonez Toru Takemitsu. De-a lungul timpului, cei doi muzicieni au susţinut peste 70 de recitaluri împreună, atât în ţară, cât şi peste hotare, cu un repertoriu ce porneşte de la muzica barocă şi ajunge la muzica contemporană. Muzica interpretată de cei doi a putut fi audiată în sălile de concerte ale Ateneului Român, Filarmonicii din Timişoara, Filarmonicii din Ploieşti, Academiei Regale de Muzică din Stockholm, la Centrul de Cultură „Rosetti Tescanu – George Enescu” de la Tescani, la Palatul Suţu, Festivalul „Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi” etc.

Unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni români, Ion Bogdan Ştefănescu (prim flautist al Filarmonicii „George Enescu” şi solist al Filarmonicii „Banatul”, Timişoara) are o activitate concertistică susţinută, atât în postură solistică, cât şi ca membru în diverse formaţii camerale precum Trio Contraste, Profil, cvintetul ”George Enescu” , duo flaut – harpă alături de Ion Ivan Roncea sau duo flaut-pian alături de pianistul Horia Mihail în cadrul turneelor naţional „Flautul de aur” şi „Flautul fermecat”. În 2006 a înființat ansamblul Barock Orchestra al cărui solist şi dirijor este.

Costin Soare, unul dintre cei mai activi muzicieni-chitarişti de la noi, apare în proiecte solistice precum turneele naţionale „De la Bach la Beatles”, „Nocturne şi dansuri”, „Muzica în Palatele României”, fiind implicat şi în diverse formaţii camerale, cea mai cunoscută fiind cea în care apare alături de mezzosoprana Claudia Codreanu. Este primul chitarist român care lansează un CD (2014) cu înregistrări inedite la noi (Bach, Britten, Takemitsu), fiind interesat de interpretarea şi promovarea muzicii contemporane pentru chitară; este director artistic al „Serilor de chitară”, festival internaţional în cadrul căruia concertează instrumentişti de top din întreaga lume.