Flautul fermecat - Twenty Shades of Music (2018)
„Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu pornește din nou la drum într-un turneu extraordinar. În perioada 3 – 10 iunie va susține șase recitaluri în șase orașe din cele trei provincii istorice ale României. Flautul Fermecat 2018 marchează 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, prilej cu care Ion Bogdan Ștefănescu împreună cu chitaristul Costin Soare a pregătit un repertoriu special, sub tema „Twenty Shades of Music”..”  Mai multe…
De la Paganini la Piazzolla (2018)
„Joi, 12 aprilie, începe la Budapesta, cu un concert desfăşurat sub egida Institutului Cultural Român, turneul „De la Paganini la Piazzolla” (12-28 aprilie), un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, care îl are ca protagonist pe Costin Soare.”  Mai multe…
De la Bach la Beatles (2017)
„Muzicianul-chitarist Costin Soare propune un periplu muzical ce porneşte de la dansurile din Suita pentru lăută în la minor (transcrisă pentru chitară), BWV 995 de Bach şi, mergând pe firul istoriei instrumentului, ajunge la diversitatea stilistică a secolului XX.”  Mai multe…
Muzica in palatele Romaniei (2016)

„Ediția a IV a a Turneului “Muzica în Palatele României”, eveniment organizat de Asociația Pro Valores, s-a încheiat duminică 21 august în atmosfera de o eleganță specială a Palatului Cuza de la Ruginoasa. Au fost trei săptămâni în care am parcurs peste 3000 de kilometri, un periplu care ne-a purtat în cele mai frumoase palate, castele și cetăți ale României, o călătorie în care am descoperit locuri de o rară frumusețe, unele dintre ele recent restaurate cu ajutorul fondurilor europene sau prin strădania primăriilor locale.” Mai multe…

GALERIE FOTO

Armonii pascale (2015)

„Turneul Armonii pascale, organizat de Asociaţia Pro Valores şi Amena Studio și recomandat de Radio România Cultural, a debutat duminică 22 martie într-un loc pe cât de neobișnuit, pe atât de spectaculos pentru derularea unui eveniment cultural – Salina Ocnele Mari de la Râmnicu Vâlcea.” Mai multe…

GALERIE FOTO

Nocturne si dansuri (2013)

Desfăşurat în perioada studiilor post-doctorale (cercetător în programul MIDAS-Institutul doctoral de studii muzicale avansate al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti), turneul „Nocturne şi dansuri” a ajuns în oraşele Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Cluj şi Iaşi, unde s-au desfăşurat 5 concerte şi 4 conferinţe: Suitele pentru lăută BWV 995 şi 996, alături de alte două lucrări cântate în premieră în România (Britten-Nocturnal after John Dowland, op. 70 şi Takemitsu-All in Twilight), respectiv conferinţa „Suitele pentru lăută de J. S. Bach: două studii de caz”. Un proiect care a îmbinat latura muzicologică, de cercetare, cu aspecte interpretative în muzica barocă şi muzica contemporană pentru chitară, unul dintre rezultate fiind apariţia, în 2014, a unui CD inedit pentru lumea muzicală de la noi, CD care poartă numele turneului şi pe care sunt înregistrate în premieră în România lucrările mai sus menţionate.